top of page
  • Yazarın fotoğrafıLOCO

Bir Aşk Hikayesinden Doğan Lezzet...

Güncelleme tarihi: 28 May 2021


Kadehleri dolduralım. Bugün bir aşk hikayesi anlatacağız. Yasamayı hep istediğimiz türden sonu görkemli bir düğünle bitsin istediğimiz bir hikaye.

Hikayemiz 15. Yüzyılda rönesans Italya'sında geçiyor. Hikayemizin baş kahramanı Leonardo DaVinci'nin birlikte çalıştığı isimlerden Bernardo Luini. " Adoration of the Magi" isimli duvar resmini yapmak için Santa Maria delle Grazia kilisesine gelen Bernardo Luini, ilham almaya ihtiyaç duyar. Luini'ye ilham olması icin güzel dul bir kadın getirirler. Kadın resmi çizerken ona modellik yapmakta, güzelliği ile de ilham vermektedir. Zamanla başrol kadınımız Luini'ye aşık olur.Hatta dedikodulara göre aşkına karşılıkta görmektedir.

alkollü içecek catering

Adoration od Magi biterken, güzel kadın Luini'ye aşkını gösteren bir hediye vermek ister.

amaretto ameretto

Aşkını tarif etmenin en güzel yolu tadı aşkını andıran bir içki hazırlamasıdır. Brandy'i badem, kayısı çekirdeği özü ve çeşitli baharatlarla tatlandırır.

Ve işte böylece hem acı hem tatlı aromalarıyla, italyanca "biraz acı" anlamına gelen ilk Amaretto yapılmış olur. Bugün tüm dünyada keyifle tüketilen Amaretto'nun doğuşu aslında masum bir aşk hikayesinin meyvesidir.

Böylece, resmin sonlarına gelinirken, Luini'ye, tadıyla ona duyulan aski en güzel şekilde anlatan Amaretto hediye edilmiş olur.


Peki Amaretto'yu nasıl içececeğiz?

Buzlu bir bardakta sek veya shot olarak içimi çok keyiflidir. Mesela yemeğin üzerine tatlı niyetine... Sıcak çikolata veya kahveye de çok yakışır.

Amaretto Fizz yapabiliriz.Tarifi de çok kolay.

2 ölcek Amaretto, 1 ölçek limon suyu, üstüne soda ve buz..

Amaretto Sour da iyi bir fikir olabilir.

2 ölçek Amaretto ve 1 ölçek limon suyunu, bu sefer biraz simple syrup ile karıştırıyoruz. Shaker'da yapacak olanlar yumurta beyazı eklemeyi de unutmasınlar.


Afiyet Olsun!








512 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page